Navigáció: Címlap Receptek Desszertek Zserbó dió töltelékkel

Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!


Receptek - Desszertek

1
1

Zserbó dió töltelékkel

Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
1 tojás sárgája
1 mk szódabikarbóna
1 dkg élesztő
1 cs vaníliás cukor
10 dkg porcukor
2 ek tejföl
0,5 dl tej
A töltelékhez:
25 dkg darált dió
20 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
40 dkg baracklekvár
2 ek rum
A mázhoz:
15 dkg étcsokoládé
2 ek. olaj
5 dkg fehér csokoládé
1 tk. étolaj

továbbá:
1 db gáztepsi vajjal kikenve
Zserbó dió töltelékkel képes recept
Zserbó dió töltelékkel képes recept
Elkészítés:
A diót összekeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk.
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal.
Hozzáadjuk az élesztős tejet, a szódabikarbónát, a porcukrot, a tojássárgát, a vaníliás cukrot, a tejfölt és jól összedolgozzuk.
Az összegyúrt tésztát három részre osztjuk.
Az első részt kinyújtjuk és kibéleljük vele a tepsit.
Megkenjük a baracklekvár felével, meglocsoljuk 1 ek rummal, rászórjuk a cukros dió felét.
Beborítjuk a másik kinyújtott tésztalappal, amit ismét megkenünk lekvárral, megöntözzük rummal és rászórjuk a dió másik felét.
Ráhelyezzük a harmadik kinyújtott tésztát, kissé rányomkodjuk, villával megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben 200 C°-on kb 30 perc alatt szép világos barnára sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
Amíg hűl a tészta, elkészítjük a mázat:
Az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk az 1 ek. olajjal,a fehér csokoládét 1 tk. étolajjal.
A felolvadt barna csokit rásimítjuk,majd a fehérrel díszítjük.
Elkészítési idő: 1 óra
Kedvencekhez adom Ezt a receptet elkészítettem én is Ez a recept tetszik, szavazok rá Elküldöm e-mailben
Ezt a receptet megosztom másokkal
Kedvencekhez adom a recept beküldőjét
Beküldte:
Edit adatlapjaEdit
Házas vagyok,2 leánygyermekes anyuka és 3 fiú unokás nagymama.
Gasztrokalandor pontok: 34646
Kedvencekhez adta (1):
leves
Szólj hozzá Te is!
Hozzászólások (0)Add Comment
Kérjük, hogy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni. Ha még nincs fiókod, akkor regisztrálj!

busy
id:3062
2011-01-24 19:42:32

Csatlakozz hozzánk

      
     Miért érdemes regisztrálni?

Hibabejelentés

Kérünk, ha hibát találsz az oldalon írd meg nekünk a Kapcsolat menüpont alatt vagy a Fórumon, hogy minél hamarabb ki tudjuk javítani.

Köszönjük a segítséged!