Navigáció: Címlap Receptek Húsételek Szárnyas Sült kacsacomb párolt káposztával

Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!


Receptek - Szárnyas

Sült kacsacomb párolt káposztával

Hozzávalók:
1 db kacsacomb fejenként
bors
libazsír
fokhagyma
friss kakukkfű
friss majoranna
fehérbor
fehérkáposzta
vöröshagyma
vaj
cukor

köménymag
ecet
citrom
ételízesítő
burgonya
friss petrezselyem
sárgabarackbefőtt
áfonyalekvár
Sült kacsacomb párolt káposztával képes recept
Sült kacsacomb párolt káposztával képes recept
Elkészítés:
A kacsacombokat ételízesítővel vagy sóval, borssal bedörzsölöm, s beteszem a hűtőbe néhány órára.

A combokat belehelyezem egy nyél nélküli serpenyőbe kevés libazsírra (a kacsa amúgy is sok zsírt fog majd engedni), teszek rájuk-melléjük bőségesen fokhagymagerezdeket, s a kertben frissen szedett kakukkfüvet és majorannát, kevés vizet öntök alá, lefedem, s nem túl nagy lángon párolom, időnként meglocsolom, a vége felé hozzáöntöm a fehérbort.

Közben felszeletelem a káposztát. Egy serpenyőben megolvasztom a vajat, teszek rá cukrot, karamellízálom. Rádobom a hagymát, megdinsztelem. Hozzáadom a káposztát, sóval, borssal, köménymaggal ízesítem. Időnként megkavarom. Amikor már majdnem kész, adok hozzá kevés ecetet, citromlevet és fehérbort, készre párolom.

Amikor a combok már megpuhultak, beteszem a serpenyőt a 200 fokra előmelegített sütőbe, s rövid idő alatt aranybarnára grillezem. Az ablakon keresztül figyeljük, nehogy megégessük!

Nagy lapostányérra teszem a combot, mellé egy kupac káposztát, néhány szem sült petrezselymes újburgonyát, s fél sárgabarackot, közepében áfonyalekvárral.
Elkészítési idő: 1 óra
KategóriákKategóriák:
Kedvencekhez adom Ezt a receptet elkészítettem én is Ez a recept tetszik, szavazok rá Elküldöm e-mailben
Ezt a receptet megosztom másokkal
Kedvencekhez adom a recept beküldőjét
Beküldte:
Hobbychef adatlapjaHobbychef
Egy nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, barangolás Gastronomiában,a Kulinária világában
Gasztrokalandor pontok: 1053
Szólj hozzá Te is!
Hozzászólások (0)Add Comment
Kérjük, hogy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni. Ha még nincs fiókod, akkor regisztrálj!

busy
id:2998
2011-01-05 13:39:53

Csatlakozz hozzánk

      
     Miért érdemes regisztrálni?

Hibabejelentés

Kérünk, ha hibát találsz az oldalon írd meg nekünk a Kapcsolat menüpont alatt vagy a Fórumon, hogy minél hamarabb ki tudjuk javítani.

Köszönjük a segítséged!