Navigáció: Címlap Receptek Levesek Sárgaborsó krémleves

Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!

Receptek - Levesek

1

Sárgaborsó krémleves

Hozzávalók:
1 cs. sárgaborsó
1 nagy sárgarépa
1/4 zellergumó, vagy 2 szál zellerzöld
1 nagy fej hagyma
csipet őrölt kömény
1 babérlevél
2 dl főzőtejszín
, bors
5 dkg reszelt sajt
2 kifli
Hirdetés

Elkészítés:
Az előzőleg beáztatott sárgaborsót felöntjük 2-3 liter vízzel és lassú tűzön főzni kezdjük. Ha habozni kezd, a habot óvatosan leszedjük, majd beletesszük a sót,borsot, köményt, babért, a zellert, az egész répát, az apró kockára felvágott hagymát. Addig főzzük, míg a borsó krémessé válik, ekkor a sárgarépát, zellert kivesszük, villával pépesre törjük és visszatesszük a levesbe (akár az egész levest le lehet turmixolni), beleöntjük a főzőtejszínt, amivel felforraljuk. A kifliket vékony karikára vágjuk, és megszórjuk reszelt sajjttal, amit forró sütőbe rakunk, ha a sajt rápirult kész. A sajtos, sült kiflikarikákat a forró leves tetejére rakjuk és így tálaljuk.
Elkészítési idő: 1 óra
KategóriákKategóriák:
CimkékCimkék:
Kedvencekhez adom Ezt a receptet elkészítettem én is Ez a recept tetszik, szavazok rá Elküldöm e-mailben
Ezt a receptet megosztom másokkal
Kedvencekhez adom a recept beküldőjét
Beküldte:
szlafi adatlapjaszlafi

Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!

Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!

Gasztrokalandor pontok: 390
Kedvencekhez adta (1):
Vira
Szólj hozzá Te is!
Hozzászólások (0)Add Comment
Kérjük, hogy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni. Ha még nincs fiókod, akkor regisztrálj!

busy
id:616
2009-03-15 13:19:21

Hibabejelentés

Kérünk, ha hibát találsz az oldalon írd meg nekünk a Kapcsolat menüpont alatt vagy a Fórumon, hogy minél hamarabb ki tudjuk javítani.

Köszönjük a segítséged!