Navigáció: Címlap Receptek Ünnepi receptek Húsvéti receptek Provanszi nyúlpecsenye, vele sült zöldség ágyon

Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!

Receptek - Húsvéti receptek

Provanszi nyúlpecsenye, vele sült zöldség ágyon

Hozzávalók:
1/2 nyúl, tisztítva, zsigerelve
3-4 ek zsiradék (sertészsírral a legfinomabb, mert utána isteni pecsenyezsír marad)

bors
provanszi fűszerkeverék
20 dkg füstölt szalonna
1kg zöldségkeverék (mirelit vagy friss tisztított, kockázott zöldség)
étkezési keményítő
1dl főző tejszín a mártáshoz
Hirdetés

Elkészítés:
A húst megtűzdeljük szalonna szeletkékkel, sózzuk, borsozzuk, és a fűszerkeverékkel meghintjük. Fém serpenyőben a zsiradékot felhevítjük, és ebben a hús mindkét oldalát pirosra elősütjük. Letakarjuk alufóliával, és előmelegített sütőben sütjük 20-25 percet. Előkészítjük a zöldségeket, a nyulat kivesszük a sütőből, megfordítjuk, a zöldséget a serpenyőben elterítjük, erre fektetjük vissza a húst, és még sütjük kb. 20 percet. Ha már nagyon száradna, akkor locsolgassuk a szaftjával.
Kivesszük a húst, félretesszük pár percet pihenni. Vegyünk ki pár kanál sült zöldséget, törjük össze egy villával, és tejszínnel forraljuk be. Igény szerint sűríthetjük keményítővel.

A sült zöldségekkel, a mártással tálaljuk a sültet.
Elkészítési idő: 1,5 óra
Kedvencekhez adom Ezt a receptet elkészítettem én is Ez a recept tetszik, szavazok rá Elküldöm e-mailben
Ezt a receptet megosztom másokkal
Kedvencekhez adom a recept beküldőjét
Beküldte:
Péter33 adatlapjaPéter33
Én 33 éves 170 cm 82 kg barna hajú és szemű férfi vagyok
Gasztrokalandor pontok: 3435
Szólj hozzá Te is!
Hozzászólások (0)Add Comment
Kérjük, hogy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni. Ha még nincs fiókod, akkor regisztrálj!

busy
id:1967
2010-04-04 13:37:07

Hibabejelentés

Kérünk, ha hibát találsz az oldalon írd meg nekünk a Kapcsolat menüpont alatt vagy a Fórumon, hogy minél hamarabb ki tudjuk javítani.

Köszönjük a segítséged!