Navigáció: Címlap Receptek Egytálételek Narancsos kacsa

Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!

Receptek - Egytálételek

Narancsos kacsa

Hozzávalók:
2
kg-os kacsa,
2 sárgarépa,
1 petrezselyemgyökér,
1-2 dl vörös bor,
5 dkg vaj,
,
2 babérlevél,
majoránna,
törött bors,
3 narancs.
Hirdetés

Elkészítés:
A
kacsa belsejét sóval és majoránnával bedörzsöljük. A megforrósított
vajban egy kissé megpirítjuk a karikára vágott zöldségeket, beletesszük
a kacsát, leöntjük a borral és a fűszerekkel ízesítve jó puhára
pároljuk. Közben lereszeljük 2 narancs héját és felszeleteljük a húsát
(a fehér bundát eldobjuk) és annyi vízben, amennyi éppen ellepi,
megfőzzük. Mikor a kacsa megpuhult, leszedjük a zsírját, ráöntjük a
narancsos mártást és néhány percig együtt forraljuk. Végül a kacsát
kivesszük, egy kevés átszűrt mártásban a sütőben ropogós pirosra
sütjük. Tálaláskor a kacsa tetejére megtisztított, vékonyra szelt
narancsot borítunk és külön csészében adjuk hozzá a maradék, átszűrt
narancsos mártást.
Elkészítési idő: 1,5 óra
KategóriákKategóriák:
CimkékCimkék:
Kedvencekhez adom Ezt a receptet elkészítettem én is Ez a recept tetszik, szavazok rá Elküldöm e-mailben
Ezt a receptet megosztom másokkal
Kedvencekhez adom a recept beküldőjét
Beküldte:
monika adatlapjamonika

Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!

Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!

Gasztrokalandor pontok: 2731
Szólj hozzá Te is!
Hozzászólások (0)Add Comment
Kérjük, hogy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni. Ha még nincs fiókod, akkor regisztrálj!

busy
id:1382
2009-11-23 22:30:53

Hibabejelentés

Kérünk, ha hibát találsz az oldalon írd meg nekünk a Kapcsolat menüpont alatt vagy a Fórumon, hogy minél hamarabb ki tudjuk javítani.

Köszönjük a segítséged!