Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Desszertek
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
Töltelék:
1 cs vaníliás pudingpor 4 dl tej 4 dkg porcukor Tészta: 2 dl tej 5 dkg margarin ![]() 40 dkg liszt ![]() 1 cs instant élesztő 7,5 dkg porcukor 1 cs vaníliás cukor ![]() csipet só ![]() 1 tojás Ezenkívül: 16 szem mazsola 1 evőkanál pirított mandula vagy dió 1 tojás sárgája 1 evőkanál tej néhány szál spagetti vagy cérnametélt
Krémes fókabébik képes recept
![]() |
||||||
Elkészítés:
A pudingot megfőzöm a 4 dl tejjel és a 4 dkg cukorral.
A tepsit kikenem. A sütőt előmelegítem. A tejet felmelegítem és felolvasztom benne a vajat. A lisztet egy keverőedényben összekeverek az élesztővel. Hozzáadom a többi hozzávalót is, a langyos tejet is és a konyhai keverőgép dagasztó spiráljával jól összedolgozom. Ezután meleg helyen letakarom és kelesztem! (amíg láthatóan megnő) A tésztát lisztezett deszkán átnyújtom, majd hengerré formázom és megfelezem. Mindkét tésztadarabból egy 30×30 cm-es formát nyújtok, amit egyenként 4 kisebb négyzetre vágok. A pudingból kanalazom a négyzetek közepére, majd a tésztát a két szemben lévő sarkánál fogva egymásra hajtom úgy, hogy a tölteléket elfedje. A tésztát egy kicsit megnyomkodom körbe. Az egyik végét kicsit bevágom, ez lesz a fóka uszonya, a másikat egy kicsit visszahajtom alá, ez lesz a feje. A fókákat a tepsire rakom. A tojás sárgáját összekeverem a tejjel és megkenem a fókák felületét. 1-1 mazsolát rakok szemeknek, tört mandulát vagy diót az orrához. 10 percig hagyom még meleg helyen kelni, majd kb. 180 fokon megsütöm (kb. 25 perc). Sütőrácson hagyom kihűlni, és néhány tésztaszálat szúrok a bajszuk helyére. A pudingba lehet keverni reszelt almát, vagy csokoládét. Ki hogyan szereti.
Elkészítési idő:
1,5 óra
|
||||||
Kategóriák
![]()
Cimkék
![]() |
||||||
id:274 |
2009-02-17 16:44:43 |