Navigáció: Címlap Receptek Egytálételek Karfiol sajtkabátban

Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!


Receptek - Egytálételek

1

Karfiol sajtkabátban

Hozzávalók:
1 fej karfiol (kb. 1 kg)
600 g darált hús
1 db tojás

bors
prézli szükség szerint
fokhagyma ízlés szerint
napraforgó olaj/zsír a sütéshez

Öntet:

250 ml tej
100 g reszelt sajt
2 db tojás
Karfiol sajtkabátban képes recept
Karfiol sajtkabátban képes recept
Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük, és előfőzzük (nem szabad szétfőzni).
A húst, a tojást, sót, borsot és ízlés szerinti mennyiségű áttört fokhagymát összedolgozzuk (mint amikor fasírtot készítünk). Ha szükséges, tehetünk hozzá prézlit.
A karfiolrózsákat belecsomagoljuk (befedjük) az összekevert darált húsba.
Ennél a résznél választhatunk. Megsütjük bő olajban/zsírban vagy sütőben. (Én olajban sütöttem ki.)
Egy jénai tálat kikenünk olajjal/zsírral. A sütőt előmelegítjük.
A húsos karfiolokat a tálba rakjuk, és betesszük a sütőbe sülni. 30 perc után kivesszük, és leöntjük a tejes öntettel (tejet a 2 db tojással össze keverjük). Megszórjuk a reszelt sajtal, és visszatesszük, sütjük még 10-15 percet, hogy aranybarna legyen.
Elkészítési idő: 1 óra
KategóriákKategóriák:
CimkékCimkék:
Kedvencekhez adom Ezt a receptet elkészítettem én is Ez a recept tetszik, szavazok rá Elküldöm e-mailben
Ezt a receptet megosztom másokkal
Kedvencekhez adom a recept beküldőjét
Beküldte:
mary adatlapjamary
gyorsan finomat,a lehegtö legjobb alapanyagokból
Gasztrokalandor pontok: 1638
mary bannere
Kedvencekhez adta (1):
Edit
Szólj hozzá Te is!
Hozzászólások (0)Add Comment
Kérjük, hogy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni. Ha még nincs fiókod, akkor regisztrálj!

busy
id:3369
2011-08-09 18:57:10

Csatlakozz hozzánk

      
     Miért érdemes regisztrálni?

Hibabejelentés

Kérünk, ha hibát találsz az oldalon írd meg nekünk a Kapcsolat menüpont alatt vagy a Fórumon, hogy minél hamarabb ki tudjuk javítani.

Köszönjük a segítséged!