Navigáció: Címlap Receptek Desszertek Gesztenyepüré torta

Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!

Receptek - Desszertek

Gesztenyepüré torta

Hozzávalók:
1 db 8 tojásos kakaós piskóta ( 24 cm tortaforma )

8 db tojás
1 csipet
8 evk. kristálycukor
7 evk. rizsliszt
1 evk. kakaópor
1 tasak sütőpor

A töltelékhez:

400 g gesztenyepüré (mélyhűtött)
2 evk. rum
3 tojássárgája
80 g kristálycukor
2,5 dl tejszín

A díszítéshez:
1 tasak (10 g) habfixáló
2 dl tejszín
50 g gesztenyepüré
30 g vegyes cukrozott gyümölcskeverék (narancs-, citromhéj )
15 dkg tortabevonó étcsokoládé
2 ek. olaj
Gesztenyepüré torta képes recept
Gesztenyepüré torta képes recept
Elkészítés:
Megsütjük a piskótát.
A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjéket kemény habbá verjük a sóval, majd
belekeverjük a kristálycukrot, és továbbkeverjük vele. Hozzáadjuk a tojássárgájákat, és megint továbbverjük. Legvégül, kanalanként beletesszük a sütőporral és kakaóporral elvegyített lisztet, és eldolgozzuk.

Sütőpapírral kibélelt, 24 cm - es tortaformába öntjük, és előmelegített sütőbe. Kb: 40 perc alatt, készre sütjük.

A töltelékhez a szobahőmérsékleten felengedett gesztenyepürét összedolgozzuk 2 ek. rummal. A tojássárgákat és a kristálycukrot, meleg vízfürdőbe állított habüstben sűrű krémmé keverjük, aztán kivesszük a vízből, és kanalanként a gesztenyemasszához adjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, majd lazán összeforgatjuk a krémmel.

A tortát 3 lapra vágjuk. Az alsót tálcára helyezzük, majd megkenjük a krém egyharmadával, ismét tortalap, és egyharmad rész krém, végül a harmadik tortalap, és a maradék krém következik.

A díszítéshez a habfixálóval kemény habbá verjük a tejszínt. Vékonyan megkenjük vele a torta oldalát. Tetejét olvasztott csokoládéval leöntöm, majd kicsit hűtőbe teszem. Ha megdermedt a csokoládé a tetején, az oldalát, és a szélét, tejszínnel kidíszítem, a közepét pedig a cukrozott gyümölcsdarabkákkal vidámítjuk.
Elkészítési idő: 1 óra
KategóriákKategóriák:
CimkékCimkék:
Kedvencekhez adom Ezt a receptet elkészítettem én is Ez a recept tetszik, szavazok rá Elküldöm e-mailben
Ezt a receptet megosztom másokkal
Kedvencekhez adom a recept beküldőjét
Beküldte:
Ágica adatlapjaÁgica
Ági vagyok, Két fiam van, nagyon szeretek tortákat és süteményeket sütni és készíteni.
Gasztrokalandor pontok: 3890
Szólj hozzá Te is!
Hozzászólások (0)Add Comment
Kérjük, hogy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni. Ha még nincs fiókod, akkor regisztrálj!

busy
id:4173
2018-04-04 16:56:24

Hibabejelentés

Kérünk, ha hibát találsz az oldalon írd meg nekünk a Kapcsolat menüpont alatt vagy a Fórumon, hogy minél hamarabb ki tudjuk javítani.

Köszönjük a segítséged!