Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Desszertek
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
1 db 8 tojásos kakaós piskóta ( 24 cm tortaforma )
8 db tojás 1 csipet só ![]() 8 evk. kristálycukor 7 evk. rizsliszt 1 evk. kakaópor 1 tasak sütőpor ![]() A töltelékhez: 400 g gesztenyepüré (mélyhűtött) 2 evk. rum 3 tojássárgája 80 g kristálycukor 2,5 dl tejszín A díszítéshez: 1 tasak (10 g) habfixáló 2 dl tejszín 50 g gesztenyepüré 30 g vegyes cukrozott gyümölcskeverék (narancs-, citromhéj ) 15 dkg tortabevonó étcsokoládé 2 ek. olaj
Gesztenyepüré torta képes recept
![]() |
||||||
Elkészítés:
Megsütjük a piskótát.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük a sóval, majd belekeverjük a kristálycukrot, és továbbkeverjük vele. Hozzáadjuk a tojássárgájákat, és megint továbbverjük. Legvégül, kanalanként beletesszük a sütőporral és kakaóporral elvegyített lisztet, és eldolgozzuk. Sütőpapírral kibélelt, 24 cm - es tortaformába öntjük, és előmelegített sütőbe. Kb: 40 perc alatt, készre sütjük. A töltelékhez a szobahőmérsékleten felengedett gesztenyepürét összedolgozzuk 2 ek. rummal. A tojássárgákat és a kristálycukrot, meleg vízfürdőbe állított habüstben sűrű krémmé keverjük, aztán kivesszük a vízből, és kanalanként a gesztenyemasszához adjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, majd lazán összeforgatjuk a krémmel. A tortát 3 lapra vágjuk. Az alsót tálcára helyezzük, majd megkenjük a krém egyharmadával, ismét tortalap, és egyharmad rész krém, végül a harmadik tortalap, és a maradék krém következik. A díszítéshez a habfixálóval kemény habbá verjük a tejszínt. Vékonyan megkenjük vele a torta oldalát. Tetejét olvasztott csokoládéval leöntöm, majd kicsit hűtőbe teszem. Ha megdermedt a csokoládé a tetején, az oldalát, és a szélét, tejszínnel kidíszítem, a közepét pedig a cukrozott gyümölcsdarabkákkal vidámítjuk.
Elkészítési idő:
1 óra
|
||||||
Kategóriák
![]() |
||||||
id:4173 |
2018-04-04 16:56:24 |