Navigáció: Címlap Receptek Desszertek Finom karamelles sütemény

Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!


Receptek - Desszertek

11
4
2

Finom karamelles sütemény

Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
9 db tojás
9 ek.víz
9 ek liszt
9 ek. darált dió
1/2 sütőpor
A krémhez:
7 dl tej
2 tejszínes pudingpor
25 dkg vaj
20 dkg cukor
A mázhoz:
csokoládé
Finom karamelles sütemény képes recept
Finom karamelles sütemény képes recept
Elkészítés:
Lapok: 9 tojás fehérjét kemény habbá verjük 9 ek. cukorral és 9 ek. vízzel (a cukrot és a vizet váltakozva adjuk a habhoz), majd belekeverjük a tojássárgákat, 9 ek. lisztet és 9 ek. darált diót.
A masszát 3 részre osztjuk és sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük. (Vagy 3 háromtojásos piskótát készítünk, külön-külön felverve.)

Cukormáz: 30 dkg cukrot karamellizálunk és rákenjük két megsült és kihűlt lapra. (Ez a két lap lesz az alsó és a középső.)

Krém:7 dl tejet 2 csg tejszínes pudingporral sűrűre felfőzzük.
25 dkg vajat kikavarunk 20 dkg porcukorral és összevegyítjük a kihűlt pudinggal.
A krémet rákenjük a két karamelles lapra, egymásra helyezzük őket, majd befedjük a harmadikkal. Egy vágódeszkára valami nehezéket helyezünk és ezzel kb. 1 órán át préseljük a süteményt.
Máz:olvasztott csokoládé
A krém megolvasztja a cukormázat, az pedig átitatja a piskótát. Nagyon finom sütemény.
Elkészítési idő: 1 óra
KategóriákKategóriák:
CimkékCimkék:
Kedvencekhez adom Ezt a receptet elkészítettem én is Ez a recept tetszik, szavazok rá Elküldöm e-mailben
Ezt a receptet megosztom másokkal
Kedvencekhez adom a recept beküldőjét
Beküldte:
Edit adatlapjaEdit
Házas vagyok,2 leánygyermekes anyuka és 3 fiú unokás nagymama.
Gasztrokalandor pontok: 34646
Kedvencekhez adta (11):
jucika66
GEORGI
mariella52
BRASSOEVA
Ágica
farmasine somi mária
Angelus70
vera57
Farkasne Edit
Gita
Gizka
Szólj hozzá Te is!
Hozzászólások (4)Add Comment
Edit
...
Írta: Edit, 2012. 11. 09
Ahogy a recept van,úgy kell elkészíteni.
A felső lapra csokimáz került.
Könnyű bánni vele.
Úgy is megoldhatod,hogy csak lecsurgatod csokival.
Jó sütést kívánok:Edit.
radrozsa
...
Írta: radrozsa, 2012. 11. 09
Kedves Ágica! Ínycsiklandó ez a recept, egyetlen kérdésem lenne, ha segítenél: a tetejére, a csokimáz alá kerül valami? Mert tapasztalataim szerint az ilyen piskótaszerű sütiket elég nehéz csokizni... Előre is köszi a válaszod, Rózsa
Edit
...
Írta: Edit, 2011. 01. 15
kedves Ágica!
Isteni finom a süti,másnapra összeérik,átitatja a piskótát a karamell és a krém!
Egy erdélyi konyháról való a recept,persze még volt rajt cukormáz,de én azt már soknak tartottam.
ajánlom a sütit.
Edit.
Ágica
...
Írta: Ágica, 2011. 01. 14
Hát ez nagyon jól néz ki, biztosan ki fogom próbálni!
Kérjük, hogy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni. Ha még nincs fiókod, akkor regisztrálj!

busy
id:2987
2011-01-01 17:48:08

Csatlakozz hozzánk

      
     Miért érdemes regisztrálni?

Hibabejelentés

Kérünk, ha hibát találsz az oldalon írd meg nekünk a Kapcsolat menüpont alatt vagy a Fórumon, hogy minél hamarabb ki tudjuk javítani.

Köszönjük a segítséged!