Navigáció: Címlap Receptek Egytálételek Európai nyúlfalatok

Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!


Receptek - Egytálételek

1
1

Európai nyúlfalatok

Hozzávalók:
lsd. lent
Európai nyúlfalatok képes recept
Európai nyúlfalatok képes recept
Elkészítés:
HOZZÁVALÓK
Az egész kompozíció legfontosabb alapanyaga 4 db nyúlcomb és 1 db nyúlmáj


NYÚLPÁC
1 db kicsontozott comb pácolásához
1/4 fej vöröshagyma felszeletelve
1/4 db sárgarépa karikára vágva
1 szelet zellergumó szeletekre vágva
1 gerezd fokhagyma szeletekre vágva
1 babérlevél
6 szem egész fekete bors
3 szem borókabogyó
2 csipet kakukkfű
2 csipet rozmaring
1 nagy csipet zsályalevél
annyi vörösbor, hogy ellepje a kicsontozott nyúlcombot
1 napig hagytam pácolódni.


NYÚLPÁSTÉTOM CSALÁDI RECEPT ALAPJÁN (MAGYAR FALAT)
3 db kicsontozott nyúlcomb apró darabokra vágva
1 db nyúlmáj kockára vágva
pörköltalap hozzávalók
1 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
fél (nagyobb) paradicsom
fél (közepesen nagy) tv paprika
1-1-1 tk. csemege piros arany
pörköltkrém, csemege gulyáskrém
szárított zöldségek
3 ek. száraz, minőségi vörösbor
2 ek. olaj
1 púpos tk. őrölt pirospaprika
1 ek. víz
kevés őrölt szerecsendió
1-1 szár petrezselyem és zellerzöld
1,5 tanyasi főtt tojás
4 dkg vaj
bors
1 tk. mustár
2 g vaj
Elkészítés
A pörköltalapba – hagyma, paradicsom, paprika, szárított zöldségek, piros arany, csemege, gulyáskrém, pörköltkrém olajon való megpárlása majd 1 ek. víz, a vörösbor és az őrölt pirospaprika hozzáadása - beleteszem a húsokat és pörköltet főzök belőle. Az utolsó fél órában hozzáteszem a felkockázott nyúlmájat is.
Amikor megpuhult a hús és sűrű lett a szaftja, kiszedem egy mély tálba kevés szafttal, s teszek hozzá 1,5 db. tanyasi főtt tojást, kb. 4 dkg vajat, ízlés szerint őrölt borsot, szerecsendiót és 1 púpos tk. mustár, valamint az apróra vágott petrezselyem- és zellerzöldet, s összepépesítem kézi botmixerrel. Majd az egészet őzgerinc formába töltöm és beteszem a hűtőbe. Kb. 1 óra múlva levágok egy szeletet és nagy – 8 cm átmérőjű - linzerformával kiszúrok belőle egy adagot. Majd ugyanezzel a formával egy 1,5 cm vastag kenyérből is kiszúrok egy adagot, villára szúrom a kenyeret és a sütő fölött megpirítom úgy, hogy a külseje ropogjon, belül pedig puha legyen. Még melegében megkenem vajjal és a tetejére helyezem a pástétomot.
NYÚL RATATOUILLE (FRANCIA FALAT)
fél pácolt nyúlcomb – ebből pont annyi adag lesz, hogy egy kis méretű szuflé tálkát meg tudok tölteni vele
¼ répa apró kockára vágva
¼ tv, édes zöld, pritamin paprika apró kockára vágva
¼ vöröshagyma apró kockára vágva
1 paradicsom meghámozva, kimagozva apró kockára vágva
1-1 nagy csipet rozmaring és kakukkfű
10 g vaj
1 tk. olívaolaj
fél dl minőségi száraz fehérbor
1 ek. fehérbor ecet

bors
Elkészítés
A nyúlhúst hirtelen tűzön vajon megpirítom, majd félre teszem. A többi összes hozzávalót egy serpenyőbe teszem, leöntöm a borral és borecettel, sózom és borsozom ízlés szerint, majd 30-35 percig a legkisebb rózsán, a legkisebb lángon párolom. Ez után a szuflétál aljára teszek egy keveset, majd a tetejére a nyúlhúst, s végül a maradékot is a szuflé tálba teszem. Ha kihűlt, kb. 4 percre a mélyhűtőbe teszem, hogy megdermedjen és ne essen szét amikor kiöntöm a szuflétálból.


NARANCSOS SÁRGARÉPA PÜRÉVEL ÉS NYÚLHÚSSAL TÖLTÖTT MEZZOLUNE (OLASZ FALAT)

tészta
kb. 10 dkg liszt
1 db nagyobb tanyasi tojás

víz
fél pácolt nyúlcomb
répapüré
1 db répa lereszelve
¾ nagyobb narancs héjastól kockára vágva
5 tk. főzőtejszín

1 késhegynyi bors
1 csipet cukor
fél liter csontlé
öntet
¼ nagyobb narancs leve
1 dkg vaj
1 lapos tk. cukor
3 tk. főzőtejszín
1 késhegynyi chilipor
Elkészítés
A nyúlcombot hirtelen tűzön vajon megpirítom, majd félre teszem. Elkészítem a kemény tésztát a hozzávalókból, majd folpackba csomagolom és 1 órát hagyom állni szobahőmérsékleten. Ez idő alatt elkészítem a narancsos sárgarépa pürét. A feldarabolt répát és narancsot egy fazékba teszek, felöntöm a csontlével és kb. 30-40 perc alatt közepes gázrózsán közepes tűzön puhára főzöm. Utána leszűröm és kézi botmixerrel összepépesítem. Ekkor beleteszem a borsot, a cukrot és a főzőtejszínt, s összekeverem. Amennyiben kell még bele só, most teszem bele azt is. Majd a nyúlhúst apró darabokra vágom, a pépből kiveszek kb. 5 ek-nyit és hozzákeverem a húst. Félre teszem és elkészítem a tésztát. A tésztát kb. 5 mm vastagságúra nyújtom és egy 8 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval köröket vágok belőle. Kb. 15 db. lesz. Mindegyik közepébe teszek egy falat húsos pürét, vízzel körbe kenem a tészta szélét, s félbe hajtom a tésztát és a széleit jól összenyomkodom. Majd sós, olajos vízben kifőzöm őket.
Amíg főnek a mezzolune-k, elkészítem az öntetet. A legkisebb rózsa legkisebb lángján a narancs levéhez adom az összes alapanyagot, s megvárom, amíg kicsit besűrűsödik. Tányérra helyezem a megfőtt és szobahőmérsékletűre hűlt mezzolune-kat és megkenem őket a sűrű masszával.



Read more: http://rozmaringescsokolade.blogspot.com/2011/10/europai-nyulfalatok-ahogy-magyar.html#ixzz1cC7R5UX1
Elkészítési idő: 3 óránál több
CimkékCimkék:
Kedvencekhez adom Ezt a receptet elkészítettem én is Ez a recept tetszik, szavazok rá Elküldöm e-mailben
Ezt a receptet megosztom másokkal
Kedvencekhez adom a recept beküldőjét
Beküldte:
RozmaringésCsokoládé1 adatlapjaRozmaringésCsokoládé1

Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!

Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!

Gasztrokalandor pontok: 2690
Kedvencekhez adta (1):
Edit
Szólj hozzá Te is!
Hozzászólások (0)Add Comment
Kérjük, hogy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni. Ha még nincs fiókod, akkor regisztrálj!

busy
id:3460
2011-10-29 20:56:12

Csatlakozz hozzánk

      
     Miért érdemes regisztrálni?

Hibabejelentés

Kérünk, ha hibát találsz az oldalon írd meg nekünk a Kapcsolat menüpont alatt vagy a Fórumon, hogy minél hamarabb ki tudjuk javítani.

Köszönjük a segítséged!