Navigáció: Címlap Receptek Húsételek Szárnyas Aszaltszilvás pulykakuglóf karácsonyra

Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!

Receptek - Szárnyas

7
2
1

Aszaltszilvás pulykakuglóf karácsonyra

Hozzávalók:
80 dkg pulykamellfilé
30 dkg szeletelt bacon
25 dkg füstölt sajt
3 db tojás
1 púpos evőkanál grill fűszerkeverék
(magyaros, flekken, szárnyas stb.)
6 evőkanál tejföl
4 evőkanál liszt
1 kávéskanál
1 kávéskanál bors
1 nagy csokor petrezselyemzöld
20 dkg aszalt szilva
Aszaltszilvás pulykakuglóf karácsonyra képes recept
Aszaltszilvás pulykakuglóf karácsonyra képes recept
Elkészítés:
A húst apró kockákra daraboljuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel, jól elkeverjük és félretesszük.

A petrezselyemzöldet felaprítjuk, a sajtot lereszeljük. A tojásokat beleütjük egy tálba, hozzáadjuk a tejfölt, a lisztet, a petrezselyemzöldet, nagyjából 15 dkg reszelt sajtot, a sót és a borsot, jól összekeverjük. Belevegyítjük a feldarabolt, fűszerezett pulykahúst is.

A sütőt bekapcsoljuk 170 fokra. Egy sütőformát (26 cm-es csatos kuglófforma vagy lehet őzgerincforma is) kibélelünk sütőpapírral, amit egy kicsit nagyobbra szabunk, mint a forma mérete. Egyenletesen kirakjuk baconszeletekkel, úgy, hogy mindkét oldalról majd a masszára lehessen hajtani. A húsos töltelék felét ráöntjük, egyenletesen eloszlatjuk. Kirakjuk az aszalt szilvával, majd a massza másik felét is rásimítjuk. A túllógó baconszeletekkel befedjük, ráhajtjuk a sütőpapírt és a sütőbe toljuk.

Fél óra sütés után kivesszük, a tetejét megkenjük 1 evőkanál tejföllel, megszórjuk a maradék sajttal és most már lefedés nélkül sütjük 20-30 percet. Ezután a formából átfordítjuk egy tepsire és addig sütjük (10-15 perc), amíg a másik fele is szép piros színt nem kap.

Érdemes legalább fél órán át hűlni hagyni, mert sokkal szebben szeletelhető.

A köretnek mandulás rizst vagy majonézes krumplisalátát ajánlok.
Elkészítési idő: 1,5 óra
Kedvencekhez adom Ezt a receptet elkészítettem én is Ez a recept tetszik, szavazok rá Elküldöm e-mailben
Ezt a receptet megosztom másokkal
Kedvencekhez adom a recept beküldőjét
Beküldte:
Liza adatlapjaLiza
A jó pap is holtig tanul - a jó szakács is!
Gasztrokalandor pontok: 583
Liza bannere
Kedvencekhez adta (7):
Gabica
erzsoka19550920
lazara
Edit
hofiagi
Angelus70
jazmin19
Szólj hozzá Te is!
Hozzászólások (2)Add Comment
Liza
...
Írta: Liza, 2010. 12. 16
Kedves Edit!
Köszönöm és örülök, hogy ezt választod egyik menünek az ünnepekre. Remélem ízleni fog Nektek is!
Boldog, Békés Karácsonyt!
Liza
Edit
...
Írta: Edit, 2010. 12. 15
Kedves Liza!
Köszönöm az ötletet,ez lesz az egyik menüm.
Nagyon jól néz ki!!
Boldog Karácsonyt kívánok:Edit.
Kérjük, hogy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni. Ha még nincs fiókod, akkor regisztrálj!

busy
id:2971
2010-12-14 22:41:38

Hibabejelentés

Kérünk, ha hibát találsz az oldalon írd meg nekünk a Kapcsolat menüpont alatt vagy a Fórumon, hogy minél hamarabb ki tudjuk javítani.

Köszönjük a segítséged!