Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Desszertek
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
Hozzávalók a laphoz:
20 dkg finomliszt 6 dkg olvasztott méz 6 dkg porcukor 2 dkg vaj 2 db tojás 1 kk. szódabikarbóna A tésztához: 30 dkg aprított dió 8 tojásfehérje 30 dkg porcukor 1 vaníliás cukor ![]() 4 ek. savanykás baracklekvár A krémhez: 8 tojássárgája 10 ek. cukor 1/2 liter tej 3 ek. liszt ![]() 1 vaníliás pudingpor 30 dkg vaj 1 vaníliás cukor A mézes lap lekenéséhez: 2 ek. baracklekvár A krém tetejére: 5 dl habtejszín 5 dkg csokireszelék
Alexander sütemény képes recept
![]() |
||||||
Elkészítés:
Elkészítése:
A lap hozzávalóit összegyúrjuk és egy sütőpapírral fedett nagy gáztepsiben világosra sütjük. A tetejét villával megszurkáljuk,hogy fel ne púposodjon.(180 fokon,10-12 perc ) A habtészta készítése: Ugyanakkora tepsit sütőpapírral béleljük és az aprított diót bele szórjuk. 180 fokra melegített sütőben egy kissé megpörköljük. Közben megkevergetjük,de vigyázzunk arra,hogy szép,kellemes arany színe legyen! A tojásfehérjéket a cukrokkal kemény habbá verjük,majd hozzá keverjük a barack lekvárt. Ezt a lekváros kemény habot szépen rásimítjuk a pörkölt dióra és 180 fokon 10-15 perc alatt megsütjük. A krém készítése: A krém hozzávalóit a vaj kivételével simára keverjük és sűrűre felfőzzük,majd kihűtjük és vajjal habosra keverjük. A sütemény összeállítása: A mézes lapot lekvárral vékonyan lekenjük,majd rákenjük a krém 1/3 részét. A krémre tesszük a habtésztát úgy,hogy a diós felülete kerüljön felülre. Erre simítjuk a maradék krémet,majd a krémre a keményre vert tejszín. A tetejét csokireszelékkel szórjuk meg. A sütemény nagyon finom,bármely ünnepi asztalon megállja a helyét. A receptet Császár Etától kaptam ,nagy köszönet jár érte. A sütemény nem édes,az íze fenomenális.
Elkészítési idő:
1,5 óra
|
||||||
Kategóriák
![]()
Cimkék
![]() |
||||||
id:4123 |
2014-02-18 23:34:13 |